Zahvalnice volonterima Crvenog krsta

10.05.2021

Volonteri Crvenog krsta Niš, koji su od samog početka pandemije korona virusa pomagali građanima, dobili su 11. maja 2021. zahvalnice za svoj nesebičan trud u tim teškim vremenima. Posebno je značajna njihova uloga bila tokom vanrednog stanja, kada su građanima nosily neophodnu hranu i lekove. Mnoge Nišlije tada nisu mogle da izlaze iz svojih domova i nisu imali koga da im pomogne, sem ovih hrabrih, nesebičnih volontera. Zahvalnice su uručene i donatorima koji su na svoj način pomogli građanima.

Ovo je samo jedan od načina na koji niški Crveni krst obeležava nedelju Crvenog krsta, koja je počela 8. maja.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>