Zajednički omladinski kamp Crvenog krsta ,,Gaj - Divljana 2021“

14.08.2021

U cilju permanentne edukacije volontera i kontinuiranog zanavljanja volonterske baze, organizacije Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Zrenjanina i Niša su u periodu od 10. do 15. avgusta 2021. godine realizovale zajednički omladinski kamp Crvenog krsta u odmaralištu Crvenog krsta Niš ,,Gaj“ u Divljani, nadomak Bele Palanke.

Crveni krst bazira svoj rad na angažovanju volontera te je od izuzetnog značaja da volonteri budu edukovani i stručno osposobljeni za oblast kojom se bave u Crvenom krstu.

Učesnici kampa bili su mladi volonteri navedenih organizacija Crvenog krsta koje su kao suorganizatori učestvovale u celokupnoj organizaciji, finansiranju i realizaciji zajedničkog omladinskog kampa ,,Gaj-Divljana 2021“.

Volonterima su prezentovane aktivnosti kojima se bave mladi u Crvenom krstu, realizovana su predavanja i radionice na temu „Difuzija- širenje znanja o Crvenom krstu“ i „Upravljanje volonterima“, a realizovane su i radionice iz programa „Promocija humanih vrednosti“ i „Borba protiv trgovine ljudima“.

Predavanja i radionice su realizovali edukovani, mladi volonteri iz organizacija Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Zrenjanina i Niša.

Učesnicii su imali priliku da osim usvajanja novih znanja vreme provedu u druženju što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo angažovanje i timski volonterski rad u Organizaciji. Posebno mesto imala je mogućnost razmene međusobnih iskustava u dosadašnjem volonterskom radu kao i načinima angažovanja volontera u organizacijama iz kojih dolaze.

Slobodno vreme je bilo dragoceno za bolje upoznavanje, kolektivne igre i jačanje timskog duha. Organizovane su zajedničke šetnje u prelepoj prirodi koja okružuje odmaralište i obilazak znamenitosti poput Manastira Svetog Dimitrija i hiljadugodišnjeg stabla hrasta u Divljani.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>