Završena distribucija paketa hrane i higijene

31.12.2021

Završena je podela porodičnih paketa hrane i sredstava za higijenu za osobe u stanju socijalne potrebe.

Crveni krst Niš je tokom decembra meseca podelio 500 paketa staračkim samačkim domaćinstvima, višečlanim porodicama i porodicama sa invalidnim licem, uglavnom iz udaljenih seoskih sredina. Donacijom je obuhvaćeno 500 porodica i ukupno je pomognuto 1.310 pojedinaca u 47 seoskih sredima na području svih 5 gradskih opština i porodice na teritoriji uže gradske sredine. Paketi su obezbeđeni obezbeđenih iz sredstava Ministarstva za rad boračka i socijalna pitanja.

Poslednjih dana decembra, podeljeno je i 20 paketića za mališane iz socijalno ugroženih sredina.

 • Radionice za smanjenje digitalnog jaza

  U Crvenom krstu Niš održane su radionice sa starijim licima koje se realizuju u cilju smanjenja digitalnog jaza. Neke od tema su korišćenje e-uprave, aplikacije Moj doktor, pretraga lekova, online bankarstvo, drustvene mreže, korišćenje a…


 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


Još vesti >>>