Završeno međuregionalno takmičenje u prvoj pomoći

10.06.2023

U Tvrđavi u Nišu održano je Međuregionalno takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, stanja i oboljenja. Ekipe su postigle sledeće rezultate:

RPPSO:

 1. Niš
 2. Zaječar
 3. Boljevac

OMLADINA:

 1. Niš
 2. Zaječar
 3. Vranje
 4. Požarevac
 5. Boljevac
 6. Prokuplje
 7. Merošina

PODMLADAK:

 1. Niš
 2. Vranje
 3. Požarevac
 4. Doljevac

Učestvovalo je 18 ekipa iz istočne i južne Srbije, odnosno iz Podunavskog, Braničevskog, Zaječarskog, Borskog, Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Takmičenje je otvorio dr Milutin Mihajlović, potpredsednik Crvenog krsta Srbije, koji je podsetio da je prva pomoć veoma važna oblast koju Crveni krst radi kao javno ovlašćenje. "Kroz program prve pomoći prolaze mnogi mladi ljudi od dečijeg uzrasta da omladinaca. Crveni krst Srbije ima nekoliko evropskih titula u takmičenju iz prve pomoći. Cilj je da se kroz program prve pomoći obuči što veći broj građana, jer je pružanje prve pomoći nekada ključno u spasavanju života", rekao je Mihajlović.

Domaćin takmičenja bio je Crveni krst Niš.

 • Obeležen Svetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 2024

  Uličnom akcijom podele edukativnog materijala, Crveni krst Niš obeležio je 26. jun - Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.


 • Okrugli sto o migrantima u Crvenom krstu Niš

  U Crvenom krstu Niš 26. juna održan je okrugli sto na temu „Poboljšanje položaja i inoviranje usluga namenjenih migrantima u lokalnoj zajednici i jačanje partnerske saradnje u pružanju podrške migrantima“.


 • Radionice za učesnike letnjeg kampa

  U sklopu letnjeg kampa koji je održan od 21. do 23. juna u odmaralištu Crvenog krsta Niš "Gaj" u Divljani, za učesnike su organizovane i radionice na temu prevencije trgovine ljudima.


 • Letnji kamp u Divljani 2024

  Crveni krst Niš je u periodu od 21. do 23.juna 2024. godine organizovao letnji kamp za volontere Crvenog krsta Babušnica, Crvenog krsta Doljevac, Crvenog krsta Prokuplje i Crvenog krsta Niš u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.


Još vesti >>>